Thorvaldsens Park, Aarhus C

  • Udarbejdet
  • Under udarbejdelse
  • Grundst√łrrelse
  • 1830 m¬≤
  • Etageareal
  • 3000 m¬≤
  • Anvendelse
  • Detail- og boligejendom
  • Adresse
  • Thorvaldsensgade, Aarhus C
  • Bygherre
  • Privat bygherre
  • Arkitekt
  • Arkitekter M.A.A

Projektet Thorvaldsens Park indeholder en bolig- og butiksbebyggelse i en offentlig park.

Projektet er beliggende, hvor Thorvaldsensgade krydser Vestergade og hvor åen slynger. I dag ligger Netto på grunden. Hele arealet omdannes til en offentlig park med adgang til åen.

I parken placeres en etageejendom, et punkthus i et nutidigt formsprog, der taler sammen med karr√©bebyggelsen, som danner ring omkring grunden. I samarbejde med landskabsarkitekt Kristine Jensen har vi t√¶nkt sammenh√¶ngen med de √łvrige gr√łnne byrum og den gr√łnne kile ind i projektet.

Huset indeholder en dagligvarebutik og et indgangsparti i stueplan, endvidere et caf√©-udsalg samt¬†26 lejligheder i varierende st√łrrelser fordelt p√• etagerne. I k√¶lderen er der lager og cykelparkering. Huset er i alt 3000 m¬≤.

Al adgang til butik og boliger samt varelevering foregår fra Thorvaldsensgade. Parkering finder sted i nærliggende p-hus.

Bygningen fremstår som en teglbygning med facade i 6 etager mod Thorvaldsensgade. Den trapper ned mod åen, hvorved der skabes 3 forskudte tagterrasser til husets beboere.

Udtrykket i facaderne er meget √•bent og markeret med tilbagetrukne vindues√•bninger med false i kobber, samt sk√•r i bygningskroppen, der danner nicher til indgangspartier og private altaner. Facaden i stueplan f√łlger samme rytme med store √•bninger eller tilbagetr√¶kninger i murv√¶rket. Dette skaber variation rundt om huset. Huset bygges i tegl genanvendt fra det eksisterende hus blandet med nye sten i gyldne farver, der passer til nicher og false, der er foret med kobber

Det gr√łnne byrum forts√¶ttes p√• tagterrasser, i form af begr√łnnede plantekasser ved etageadskillelserne og beplantning p√• opholdsarealerne, der ogs√• kan ses fra gadeplanet. P√• taget l√¶gges sedum.

Bygningen vil med sine 1¬Ĺ –¬†6 etager blive et dynamisk pejlem√¶rke i byrummet, og give noget nyt til omr√•det og byen. Samtidig refererer bygningen til den kontekst, den befinder sig i.